23 maart 2023

Helaas weer naar huis

Vanmorgen uitslapen tot acht uur en daarna ontbijten. Ons laatste uitgebreide ontbijt voor de komende tijd. Tijdens het ontbijt gekeken waar we nog heen konden. Het werd het keizerlijk paleis. Om half tien de tassen beneden neergezet en de sleutel ingeleverd. Het was een half uur lopen naar het paleis. Inmiddels was de zon ook alweer gaan schijnen en liep de temperatuur op naar 34 graden. In de hal bij de entree even bij zitten komen onder de ventilator. Daarna de zon weer in naar het paleis en de tuin er omheen. Het is een historische site waar ze nog steeds opgravingen aan het doen zijn. Inmiddels is er een aardige tentoonstelling wat er gevonden is. 
Iets voor twaalf waren we uitgekeken op het terrein. Bijna etenstijd, dus op de terugweg naar het hotel op zoek naar een restaurant. Uiteindelijk uitgekomen bij een Thais restaurant. Ook weer heerlijk gegeten, ben eigenlijk weinig tegengekomen wat niet lekker was. In dat opzicht is Aziƫ een fantastisch vakantie werelddeel. Op de weg terug nog een supermarkt bezocht voor drinken en een ijsje. Eenmaal weer bij het hotel moeten we nog twee uur wachten. Daarna gaan we naar het vliegveld en begint de lange reis terug naar Nederland. Vandaag dus voor de laatste keer ons leven gewaagd op de straten van Vietnam. Zal wel wennen zijn in Nederland met al die beschaafde rijders.
Op tijd werden we opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Waar de chauffeur zijn rijbewijs had gehaald, dat weten we niet. Zijn rijstijl was knipperen, toeteren en schakelen voor de fun. Heel hard reed hij ook niet maar we hadden de tijd. Eenmaal op het vliegveld in de rij voor de bagage drop-off. Daar hoorden we dat de vlucht al 20 minuten vertraging heeft. In Doha hebben we maar 45 minuten overstaptijd onder normale omstandigheden, nu dus 25 minuten. We moeten het halen volgens de meneer, we gaan het meemaken. Na de security hebben we onze dingdongs nog opgemaakt aan een broodje. Was een lekker warm broodje vlees. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten