2 november 2013

De voorbereiding voor de volgende reis

Kilimanjaro safari

De volgende reis is geboekt, in februari gaan we naar Kenia en Tanzania. Heerlijk twee weken genieten van de zon op het Sawa-Sawa beach resort, terwijl hier de winter nog in volle gang is. Dit keer gaan we niet met onze eigen motoren, maar staan er motoren voor ons klaar in Kenia. De motoren die voor ons klaar staan zijn Honda XL 200's.



De reis zal er ongeveer als volgt uit zien. 

Dag 1
Rond 7.00 vertrekken we vanaf Schiphol naar Mombasa, waar we om iets over acht 's avonds aankomen. Daar worden we opgehaald en naar het resort gebracht.

Dag 2
Kennismaken met Msambweni, dorpswandeling en ‘s middags een eerste tochtje op de motor langs de kust.

Dag 3
We gaan via Kikoneni naar Ukunda een groot levendig dorp waar we samen met de niet-rijders lunchen en een wandeling maken langs de markten en de talloze shops en cafĂ©’s. We zijn op tijd weer terug voor wat zwemmen en relaxen.

Dag 4
We gaan door de Shimba Hills naar Kinango waar we de niet-rijders ontmoeten.

Hier is vandaag markt en dat is de kans om mooie Afrikaanse lappen te kopen en in elk geval je te verbazen over het aanbod van allerlei keukenspul, goedkope parfum en wat niet meer. We lunchen hier Afrikaans met chapati en coca cola. Via de kustweg terug naar huis.

Dag 5
We gaan weer de Shimba Hills in om rond de middag uit te komen in Diani Beach, waar we de niet-rijders ontmoeten om samen te lunchen. Nu hebben we tijd om met z'n allen wat te shoppen. Een kopje koffie op een terras en op tijd weer naar huis want morgen moeten we vroeg op!

Dag 6
300 km asfalt naar Lushoto. Vandaag vroeg vertrekken op weg naar Tanzania naar de Usambara Mountains. We ontbijten bij zonsopgang zodat we om 7 uur vertrekken naar de grens. Bij de grens zijn we na een uur ongeveer klaar zodat we in Tanga een kopje koffie kunnen drinken. Dan verder naar Lushoto in de bergen (1300m) waar we overnachten in het Lawn's Hotel.

Dag 7
252 km asfalt naar Marangu. Op weg naar de Kilimanjaro moeten we vandaag een flink stuk asfalt eten. het is warm en langs de bergen waait een hete wind. Met de bergen rechts en de vlaktes links is het landschap prachtig en we passeren enorme sisal-plantage's. We rijden een stuk door de Pare Mountains. Afrikaanse lunch in Same. We overnachten op de helling van de Kilimanjaro in Babylon Lodge in Marangu. 


Dag 8
220km asfalt en gravel naar Moshi. Vandaag rijden we de Kilimanjaro rond. De berg steeds links van ons. Het eerst stuk nog prachtig asfalt met bananenplantages en rechts van ons in de diepte de vlaktes van Kenya. Al spoedig komen we in de naaldbossen op 2300 meter hoogte wen waan je je in de Ardennen. Maar al spoedig verander het landschap weer in graanvelden en grote akkers om weer over te gaan in de dorre savanne's waar Masaai hun koeien en geiten hoeden. We steken de grens over naar Kenia en overnachten in Oloitikitok.

Dag 9
De motor en de rijders hebben vandaag een rustdag. Geen motorrijden maar een dagtrip naar het Amboselli National Park. Met het safari-busje vroeg op en lunchpakketten mee. Olifanten, zebra's, leeuwen en nog veel meer. Prachtige natuur met geweldige fotomomenten. Overnachten in Oloitikitok.

Dag 10
189 km asfalt naar Wundanyi. We verlaten de savanne's van Kenya en zijn op weg naar Taita Hills. Een onverwacht schilderachtige lokatie in de bergen. De weg er naar toe is ruig en nog niet geasfalteerd. Na het passeren van de wildroosters rijden we dwars door Tsavo West NP. Overnachting in Wundanyi.

Dag 11
160 km asfalt en 80 km offroad. Op tijd uit de veren want we willen op tijd thuis zijn. Maar eerst nog een heftig, gevaarlijk stuk (120 km) over de snelweg op weg naar Mariakani waar we het asfalt verlaten op weg naar Kinango om van een welverdiende chapati met suiker te smullen. Het asfalt is bijna in zicht. Vanaf Kwale verlaten we de heuvels in een afdaling naar de kust. Overnachten weer 'thuis' in SawaSawa.

Dag 12
We zijn weer thuis en genieten van de zee, het strand en na een smakelijke lunch op weg naar Diani. We drinken wat in "40 Thieves beach-bar", beroemd en beetje beruchte bar. Relaxed diner onder palmbomen van SawaSawa Beachresort.

Dag 13
Kans om een snorkelsafari te maken in het Wasini National Underwater Park, inderdaad koraal, tropische vissen en snorkelen. Ook is er de mogelijkheid om een twee of zelfs driedaags wild-safari te maken naar Tsavo of Amboselli. Voor diegene die willen rijden gaan we de Shimba Hills in.

Dag 14
Tijd om te genieten van een luie dag aan het strand en zwembad. Maar voor die rijders die er geen genoeg van kunnen krijgen gaan we met de motor naar de spoorlijn die Mombasa met Nairobi en Uganda verbindt. Prachtig overblijfsel uit de Engelse koloniale tijd toen de treinen nog op tijd reden.

Dag 15
Vandaag alweer de laatste dag, lunch en dan naar Mombasa met de bagage. Mombasa is een oude stad die nog steeds veel Arabische invloeden heeft. We bezoeken het Portugese fort Jesus uit de 16e eeuw en lopen door de eeuwenoude straatjes met rijk gesorteerde winkels. We drinken en snacken nog wat en zijn op tijd op het vliegtuig. Rond tien voor negen gaat het vliegtuig dan weer terug naar Amsterdam, waar we de volgende ochtend om iets voor half negen zullen landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten