23 februari 2014

Rondje Kilimanjaro

Op naar de Kilimanjaro vandaag! Hopelijk blijven de wolken weg, dan hebben we goed zicht op de berg. De route voor vandaag is 235 kilometer lang. Om zeven uur weer aan het ontbijt en daarna op pad. Snel onze eigen spullen naar beneden brengen, anders lopen er hele jonge meisjes met je spullen te sjouwen. Net op weg, was gelijk onze eerste stop: een blik op de Kilimanjaro. Hij lag er heel mooi bij zonder enige bewolking. Iets verder op de weg, hadden we een nog beter zicht. Dus weer even gestopt voor foto’s.



Gedurende het eerste deel van de rit, hadden we goed zicht op de berg aan onze rechter kant. De volgende stop was in Morsi, hier gingen we koffie drinken bij koffiebranderij “Kilimanjaro Native Co-opertive Union”.




De bakjes koffie waren sloten, maar wel echte koffie en geen oploskoffie. Na de koffie was het nog ongeveer 80 kilometer naar het onverharde deel van vandaag. De asfaltweg was weer heerlijk druk, sommige rijden hier als gekken. Vooral de (lijn)bussen daar moet je voor uit kijken. Als je niet op let dan wordt je zo van de weg gereden. Op een gegeven moment houdt de asfalt weg op en gaat het over in stenen en zand. Je zag inmiddels de bewolking voor de Kilimanjaro komen, deze zou niet meer weg trekken.

 
De omgeving ziet er hier weer heel anders uit dan gisteren. We komen nu meer in het Savanne gedeelte. Hele open vlakte met af en toe een struik. Net van het asfalt hadden we een pauze om wat te drinken. De volgende stop was bij een riviertje. Rond dit riviertje zie je van alles, de ene wast zijn motor, de andere zijn kleren en de volgende komt gewoon water halen. Overal waar we stoppen komen de kinderen heel snel aan rennen.

 

Bij dit riviertje hebben we wat zuurtjes en ballonen uitgedeeld. De kinderen vonden de ballonen geweldig, we moesten er alleen geen knoop in leggen. Net voordat we wegreden ging de eerste ballon kapot, het kind schrok er wel van. Als lunch hadden we vandaag een picknick in de schaduw van de bomen met boterhammen met pindakaas.

 


Inmiddels was de zon ook weer lekker warm geworden, het is alleen beter uit te houden dan in het begin. Onderweg reden we langs Masaaidorpen, overal om je heen zag je hen ook lopen met het vee. Af en toe moet je oppassen dat je geen vee aan rijdt, maar het bleef vandaag bij bijna een geitje en een ezel. Zo plotseling als het gravel begon, zo plotseling ga je ook weer de asfaltweg op. Wel nog even illegaal langs de slagboom gereden…. 25 Kilometer voor de grens van Kenia hadden we nog een goed uitzicht op de Kilimanjaro. Bij de kerk in Enodo hebben we nog wat foto’s genomen. Dit was ook tevens het hoogste punt waar we zouden komen, 2000 meter.



Volgende stop was de grens, aan de Tanzaniaanse kant weer een formuliertje invullen. Maar dit ging tien keer sneller dan de vorige keer. Aan de Keniaanse kant hadden ze vandaag geen zin in formulieren, dus alleen een stempel en we mochten door. De beambte moest alleen wel even aan mijn schouder zitten. Om vier uur kwamen we bij de lodge in Oloikitok aan. Helaas was het niet helemaal door gekomen dat we zouden komen, drank en eten moest dus nog snel even gehaald worden in het dorp. Maar niet veel later was er bier en waren de kamers klaar. Als diner hadden ze ook nog snel soep, kip en rijst en gebakken banaan gemaakt. Morgen een dagje niet rijden maar beestjes kijken. Rond half tien zaten ze ons een beetje weg te kijken, volgens mij wilde ze graag de tafel dekken voor het ontbijt.

 
De film van ons rondje om de Kilimanjaro:


 

 

 
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten