24 februari 2014

Beestjes kijken in Amboselli park

Gaan we niet motorrijden moeten we nog om zeven uur weg, dus om half zeven zaten we aan het ontbijt. Vandaag worden de eieren bijna aan tafel gebakken voor je. Iets voor zeven kwam het busje aangereden, het was toch een ander busje als we verwacht hadden. Het is gewoon een personen busje, waar het dak van omhoog kan. En zoals de meeste auto’s hier, waren er best wel wat mankementen aan de auto op te noemen. Heuvel af ging in ieder geval heel zuinig in zijn vrij!  Het eerste deel ging over het asfalt, daarna kwam er een moram weg naar het park, we werden helemaal door elkaar geschud. Nog voor we bij het park aan kwamen zagen we al een groep olifanten, snel foto maken. Misschien zie je ze niet meer… Bij de ingang van het park werden de entree kaarten gekocht en konden we gelijk naar de WC. Souvenirs konden we ook kopen, je stond maar net buiten de bus en de dames kwamen er al aan met armbanden, poppetjes e.d. Je kan gelijk merken dat het hier meer toeristisch  is dan de andere plaatsen die we hebben bezocht. Eenmaal in het park was het eerste wat we gespot hebben een hyena, dit is best wel zeldzaam naar het schijnt. Ergens in het park zijn ook nog hyena grotten (een gat onder de grond), hier schijnen ze meestal overdag te verblijven.


Ondertussen kwamen we nog wat klein wild tegen en een eenzame olifant. Wel één van de oudere olifanten (60 jaar) gezien, met geweldig lange slagtanden. Op een gegeven moment reden we naar een hele groep met olifanten, deze zouden over niet te lange tijd de weg gaan over steken. Wij dus even gewacht en uiteindelijk hebben we twee groepen zien oversteken, één voor de bus langs en één achter de bus langs. De groep bestond uit vrouwen en kinderen, geweldig om te zien. Ze liepen heel dicht langs de bus.





Mooie foto’s dus met de Kili op de achtergrond, welke helaas vandaag niet helemaal helder was. De olifant kunnen we dus afstrepen van het lijstje nu op naar de volgende. Maar eerst een plas pauze en dan doen we niet moeilijk. Zetten gewoon de bus stil midden op de weg, uit stappen en plassen maar. Na de plas pauze op weg naar het overig wild. Eerst nog een paar badderende olifanten, gevolgd door zwemmende nijlpaarden. Best lastig foto’s maken als ze heel de tijd onder gaan. Maar uiteindelijk gelukt en weer op weg. Volgende wat we tegen kwamen was een waterbuffel die ook even een lekker bad ging nemen, is wel lekker met dit warme weer.




Ons lijstje om af te vinken werd steeds korter. Tegen het eind van de dag waren de giraffe en leeuw nog steeds niet weg. De leeuw zouden we ook niet tegen gaan komen, door de regen val van de afgelopen tijd was er in een ander deel van het park ook eten voor hem te halen. Dus helaas geen leeuw gezien, behalve dan op een voorbij rijdende auto…. De lunch genoten we op de uitkijkheuvel, hier heb je een geweldig uitzicht over het Amboselli meer en zijn omgeving met op de achtergrond natuurlijk de Kili (met een wolkendek om de top).



Na de lunch was het wat harder gaan waaien, dit betekende dat als we een bepaalde richting op reden het dak moest worden vast gehouden. Anders zat er wel een kans in dat het weg zou waaien, zo kwam het los. Rond drie uur waren we weer bij de ingang van het park, maar nog steeds geen giraffe gezien. We hadden de hoop eigenlijk al opgegeven voor vandaag, morgen gaan we nog een stuk door een park met de motor en hopen dan op meer geluk. Eenmaal buiten het park zagen we opeens een giraffe staan, snel nog even een foto gemaakt. Net daar voorbij stond nog een kudde olifanten aan de rand van de weg, lekker onder het rode zand. 


Ook nog snel even op de foto gezet. Terug in de lodge konden we aardig wat dieren van ons lijstje strepen. De terugweg ging lekker op het gemak, bus ging met een slakkengang over de weg. Voor het douchen nog een echte afrikaanse thee gedronken, warme melk waar een thee zakje door heen is gehaald. Het smaakt niet vies, maar geloof niet dat ik het een tweede keer zou nemen. Morgen weer op de motor met veel kilometers onverhard maar wel door het wildpark…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten