11 september 2016

Hveravellir naar Reykjavik

Vandaag rijden we de laatste kilometers van onze trip. Morgen alleen de motoren nog naar de haven brengen en dan is het avontuur al weer bijna voorbij. Het begon vanmorgen met het proberen te repareren van één van de motoren. Helaas ging dat niet lukken want de brandstofpomp werkte niet meer. De motor wordt nu opgehaald bij de laatste hut.
Rond half elf gingen we dan eindelijk op weg. De eerste 80km zouden nog gravel zijn en daarna asfalt. Was het gravel, ik weet het nog niet. Er zaten meer potholes in de weg dan dat er ook maar weg omheen lag. Al dit gestuiter was niet heel bevorderlijk voor mijn hand, kon het af en toe wel uit gillen. Maar ik moest en zou zelf mijn motor aan de finish in Reykjavik brengen. Op een gegeven moment werd de weg beter, ze waren daar ook aan het werk. Enige minpunt was dat er een stuk los zand was, dit had weer een auw momentje tot gevolg. Eenmaal bij het asfalt, was het nog een klein stukje tot de Gullfoss.

Gullfoss is een van IJslands mooiste watervallen. Het water valt in twee trappen, die haaks op elkaar staan, ruim 32m naar beneden.

Hier kwamen we ook weer in de wereld van de toeristen. Wat hadden we die mensen massa niet gemist zeg de afgelopen dagen. Na de waterval gingen we door naar de Geysir.

In Geysir bevindt zich de bekendste springbron van IJsland. Naar hem zijn alle andere geisers vernoemd.

Eén van de geisers doet het nog iedere 8 minuten. Dus hebben we er even gestaan tot hij een aantal keren gespoten had en er goede foto's en filmpjes gemaakt waren. Na de geiser hebben we de motoren nog volgetankt. Daarna was het op naar de warme douche, het regende namelijk al weer de hele dag. Onderweg zijn er nog één keer gestopt bij de Pingvellir. Hier hebben we nog wat gedronken. Uiteindelijk waren we om vijf uur weer terug bij het hotel. Daar waar de warme douche op ons wachtte. Na de douche nog effe wat spullen uitgehangen om te drogen. Om half acht gingen we eten bij Askur.

Afstand: 200km

Verblijf: Grand hotel Reykjavik

Plaats: Reykjavik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten