19 september 2021

Van Bourscheid naar Grafenhausen

Dag twee van Luxemburg via Frankrijk naar het zwarte woud in Duitsland. Voor het ontbijt de bagage op de motoren gedaan zodat we daarna direct op pad kunnen. De route is vandaag 322km met een rij tijd van 7 uur. Maar dat is alleen theorie, de praktijk is meestal anders als Pat vooraan rijdt. Het ging al snel mis, een paar kilometer na het begin was er al een deviation. En de vertaling van dit Franse woord is chaos... Uiteindelijk weer op de route gekomen, ondertussen getankt en broodjes gekocht. Dat was weer voor korte duur want daarna liepen de kilometers weer op in plaats van af. Het was al eind van de ochtend toen we eindelijk van de afsluitingen verlost waren. Na wat drinken en een stroopwafel gingen we weer op weg.
In een dorp gaf mijn navigatie weer een andere route aan dan die van Pat. Maar we volgen Pat en daar hoort ook een goeie bocht bij aan het eind van een helling waar ik in mijn spiegel opeens Judith recht over zie steken. Gelukkig mist ze de auto (waar ze van schrok), kan Gertjan haar uit het gras/gravel terug op het asfalt helpen en kunnen we verder. Rond één uur effe lunchen en dan weer verder.
Toen kwamen er leuke bochtjes maar helaas ook regen. Het begin met een beetje miezer maar werd toch nog iets meer. Nog gestopt bij concentratie kamp Struthof, dus nog wat cultuur opgesnoven ook vandaag. Rond vier uur kwamen we bij de pont aan. Vorig jaar was hij in onderhoud, nu ging hij en was ook nog gratis. Na de pont nog wezen tanken en daarna naar het hotel. 
Bij het hotel de motoren geparkeerd, ingechecked en een douche genomen om wat op te warmen. Eten doen we vandaag weer in het hotel, tosti Dracula met daarbij een weizen.
Morgen weer aardig wat kilometers voor de boeg, op naar de volgende landen van ons lijstje van deze reis. Helaas zijn de voorspellingen nog niet zo goed, hopen dat het mee gaat vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten