18 september 2021

Op naar Bourscheid


Om het jaar een verre motorreis maken, dat was de laatste jaren normaal. Voor dit jaar stond Vietnam op de planning, helaas door COVID maar een andere bestemming gezocht. Corsica staat al een tijdje op de lijst, dus toch maar Europa al verkennen en niet wachten tot ons pensioen. Gertjan was ook wel voor een reisje Corsica en de meeste stemmen gelden dus Corsica het is geworden. We zijn vandaag op weg gegaan naar Corsica, heen via Italiƫ en terug via Frankrijk. Dus de reis van Horizonmotorreizen Corsica uitgekozen en ze daarbij een heen en terugreis laten maken met daarbij extra rondritten voor de rustdagen. Het kost wat maar daar krijg je ook wat voor terug.

Vandaag zou ieder zijn eigen route rijden, wij gingen uiteindelijk om iets voor half negen vanuit Papendrecht op weg naar Bourscheid. De eerste 200km gingen over de snelweg richting Aachen, daar begon de route binnendoor. Vanaf daar was het nog 223km naar het hotel. Het eerste stuk tot Maastricht was het mistig, daarna ging de zon schijnen. Onderweg wat lekkere bochtjes en mooie vergezichten, dat wordt lekker genieten de komende weken. Hoe dichter bij de bergen, hoe beter de omgeving wordt. Zoals gewoonlijk kom je in Duitsland wel wat weg werkzaamheden tegen, dan is de keuze doorrijden, omleiding volgen of zelf een alternatieve route verzinnen. In het laatste is Pat heel goed, dus maar voor die optie gekozen. Gertjan en Judith begonnen later met de route maar waren uiteindelijk eerder bij het hotel. Wij hebben nog wel een aantal keer gestopt voor foto's en wat eten en drinken. 
Eenmaal bij het hotel, wel weer effe wennen aan de mondkapjes. Zal vast wel weer een standaard iets worden de komende dagen. 
Zoals gebruikelijk na aankomst een landingsbiertje gedronken. Vanavond eten we in het hotel want veel restaurants zijn we niet tegen gekomen in de buurt. Morgen op naar Duitsland, het volgende land op de route.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten