1 oktober 2021

Rondje Forcalquier (Luberon)

Vanmorgen begonnen met een zonsopkomst vanuit ons bed, dat is nou eens lekker wakker worden. Omdat we niet gaan motorrijden hebben we uitgeslapen en staat de wekker om 7:30 zodat we om 8:00 aan het ontbijt zitten. Naast het huis, is ook het ontbijt een heerlijke traktatie. Helaas hebben we geen antwoord gekregen van het kano bedrijf, dus einde seizoen in september was dus ook gisteren. De plannen dus maar aangepast en de korte route door het P.N.R. du Luberon gereden. Waar we gisteren onze kont nog rust wilde geven, vandaag hem toch maar weer op het zadel geparkeerd. Voordat we weggingen eerst brood gehaald bij de Intermarché, veel bijzonders hadden ze niet.. Morgen maar naar de bakker, voor vandaag zagen we die te laat.
De route ging door typische dorpjes voor deze omgeving , helaas zijn de lavendel velden al gemaaid. Maar toch ruik je het nog wel als je er langs rijdt. 
Voor de lunch de stoeltjes maar weer gepakt (en ja nog geen kilometer verder was een parkeerplaats met tafels en bankjes). Judith had eclares gekocht, die in een heel kind vriendelijk doosjes zaten. Na een tijdje eindelijk het doosjes open, valt er een zakje uit. Lekker nog wat suiker erbij was Judith haar conclusie, niet dus... waren van die silica korrels. Staat gewoon groot op het zakje niet eetbaar maar lezen, nee joh gewoon erop strooien. Volgens Gertjan smaakt het naar salmiak. Gelukkig hebben ze het niet opgegeten, maar we hebben wel de grootste lol gehad. 
Na de lunch hebben we nog een paar colletjes gehad, nog geen hele hoge maar lekker relaxed bochtjes draaien.
Net voor we bij het hotel aankwamen nog een stukje gravelpad genomen, was weer een leuk stukje rijden vandaag. Dit hotel serveert geen diner, dus vanavond weer naar het dorp. We worden gebracht door de eigenaar en teruggebracht door de eigenaar van het restaurant. Ben benieuwd waar we terecht komen. Morgen weer een lange dag op de motor naar de Gorges dus Verdon.

1 opmerking:

  1. Blijft toch altijd bijzonder. Genoegen nemen met een rustplek, omdat je gewoonweg niets beters tegen komt. En dan vervolgens weer verder rijden en binnen 15 minuten iets beters zien ....

    BeantwoordenVerwijderen