25 augustus 2022

Sochaux naar Aix les Bains

Vandaag ons tweede deel van de Europese 75 passen tour. Vanmorgen eerst de tassen op de motor, daarna ontbijten en dan oppad. Om acht uur zaten we weer op de motor. Binnen het uur hadden we onze eerste omleiding al te pakken. Dus de bordjes maar volgen, dit ging best goed voor ons doen. Tot Pat zijn voor spatbord over zijn beugel van de crashbar schoot en dus zijn voorwiel bijna blokkeerde. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen geen idee, er zit namelijk best wat ruimte tussen. Met wat geweld het spatbord weer op de juiste plaats gekregen. En het wiel draaide weer vrolijk rond. Op het punt waar we stonden, konden we een alternatieve route op. Zo gezegd zo gedaan en uiteindelijk met een korte omleiding weer op de route gekomen. 
Iets verder op de route kwamen we bij de grens naar Zwitserland. Gisteren vroeg Pat zich af of we naar Zwitserland gingen, het antwoord is ja. Dit was ook weer een geweldig stuk om te rijden. Over leuke slinger weggetjes naar boven, vervolgens op een vlakte rijden met geweldige uitzichten. Gevolgd door weer een kleine grensovergang terug naar Frankrijk. Daar moesten we weer op zoek naar een bakker of supermarkt. Dit keer is het een bakker geworden. Weer op de motor was de volgende zoektocht een schaduwrijke parkeerplaats. Helaas duurde dit wat langer vandaag, uiteindelijk wel wat gevonden met gedeeltelijke schaduw. In de tussentijd stuurde de route ons een weg op die volgens mij al even niet meer zodanig werd gebruikt. Even de kaart erbij en de juiste route gevonden naar de weg die 10m verderop lag. Na de lunch wilde we toch wel weer een col bordje aan onze verzameling toevoegen. Uiteindelijk gingen we Col de Richemond op en Col du Grand Colombier op. Bij de Grand Colombier was nog een omleiding, maar iets verderop konden we wel naar boven. Vorig jaar hebben we deze over moeten slaan, maar dit jaar staan we boven. 
Eenmaal boven had ik nog maar weinig benzine over, gezien ik gisteren nog wat liters over had moest het te redden zijn. Gelukkig gingen we naar beneden dus het verbruik ook. Waar ik niet op gerekend had was de omleiding. Inmiddels stond mijn actieradius op 0 maar ik moest nog 4 km naar een benzinepomp. Uiteindelijk gehaald zonder getrokken te worden door Pat. Na het tanken was het nog een klein stukje naar ons hotel. Morgen een rustdag, kunnen de billetjes even bijkomen. 
Hotel Aquakub - Aix les Bains
Afstand: 373km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten