8 oktober 2019

Van Ambalavao naar Ranomafana

Uitslapen vandaag, we gaan pas tussen 9 en half tien rijden. Het hotel waar we zitten wordt op dit moment gerund door Nederlanders en is gebouwd door een Frans stel, dit kan je wel merken. Alles ziet er net wat beter uit. Ook het ontbijt is beter, naast het brood is er ook yoghurt en kaas en verschillende soorten thee. De eerste stop was bij een traditionele papierfabriek. Hier wordt vanuit de barst van een plant papier gemaakt. De barst wordt gekookt, dan tot pulp geslagen en vervolgens in een raam gelegd om te drogen na gelijkmatig verdeeld te zijn. Als het papier dan droog is, worden uitelkaar getrokken bloemetjes erop gelegd. Er wordt dan een eigen creatie van het bloemetjes motief gemaakt. Als laatste wordt er wat water over gegooid om het te fixeren. Van het papier maken ze menu kaarten voor hotels of bruiloften en daarnaast ook boekjes welke weer worden ingebonden met sisal touw. In de winkel nog een boekenlegger gekocht, steunen we de plaatselijke vrouwen ook nog. Daarna nog een cola gedronken en weer onderweg. De route ging slingerend door de bergen met geweldige uitzichten.

Na ongeveer 80 kilometer kwamen we in het volgende grote dorp uit. Hier zijn we naar een tentoonstelling geweest van een bekende fotograaf, Pierrot Men. Ik moet zeggen, hij maakt mooie beelden. Na het bezoek hebben we bij een fastfood restaurant gegeten, lekkere verse stokbroden. We vervolgden onze weg naar het regenwoud. De temperatuur daalde, het werd een stukje vochtiger en de weg ging nu slingerend tussen de bomen door. Onderweg kwamen we een groot aantal boeren met Zebu's tegen, hier moesten we langs heen rijden. We stopten nog bij een waterval, waar we ook een wit oog kikker zagen. Daarna was het nog een klein stukje naar ons hotel.

Ook vandaag hebben we een geweldig uitzicht. We kijken op de rivier. Over de rivier ligt een hangbrug. Na een verfrissende douche zijn we een stuk door het dorp gaan lopen en natuurlijk over de hangbrug. Met de hulp van de navigatie zijn we door smalle straatjes naar het hotel terug gelopen. Pat heeft nog geholpen met het aanduwen van een auto, maar dit heeft niet mogen baten.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten