7 oktober 2019

Van Ranohira naar Ambalavao

Een lekker briesje waaide er vandaag over de vlakte. Om zeven uur ontbijt en om acht uur reden we weg. Eerst weer wat benzine in de motoren en daarna op voor de 218 kilometer. Onderweg nog een keer gestopt, de heren hebben het koud... Ze trekken morgen hun T-shirt met lange mouwen weer aan. De weg was ontzettend saai, eigenlijk hetzelfde als de dag voorgisteren. Op 87 kilometer kwamen we bij een stad aan, daar konden voor de verandering weer eens pinnen. Na het pinnen, hebben we nog wat gedronken bij de benzinepomp. Voor de verandering hebben we een mars gekocht, smaakte best lekker.

Na de stop ging de weg nog een tijdje zo saai door. Maar toen kwam de eerste berg, wat een verademing. De heren hadden het ook wat warmer gekregen, want de wind was gaan liggen. Na de eerste berg nog een foto stop, geweldige formaties zijn het. De weg ging verder weer over saai landschap. Frank vergeleek het met de route 66, nou die gaan we maar niet rijden.... boring. Vlak bij de eindbestemming kwamen we weer in de bergen te rijden. De omgeving is hier gewoon weer geweldig. Vandaag zitten we in een best hotel. Wij hebben een huisje met uitzicht op de 3 zusters (3 bergen) en op het zwembad. We waren voor de lunch in het hotel, gelukkig heb ik weer trek in eten dus een heerlijke salade met gepocheerd ei op. Na de lunch zijn we naar het lemurpark Anja gegaan.

We zijn op de African style op de motor naar het park gereden, dat wil zeggen in korte broek en T-shirt. Maar wel handschoenen aan en helm op. Het park lag ongeveer 4 kilometer van het hotel. In het park aangekomen hebben we met zijn allen gekozen voor het rondje van een uur. We zijn drie families ringstaart lemuren tegen gekomen. Verder waren er nog kameleons en hagedissen. De kameleon voerde ze nog een insect om te laten zien hoelang zijn tong is. Tijdens de wandeling werd er nog iets verteld over de omgeving, de lemuren en de stammen die hier leefde. Na de wandeling moesten we weer terug op de motor African style. Eenmaal weer in het hotel nog wat gedronken. Om vijf uur werden we naar buiten gehaald want er kwam een bandje optreden. Een lokale groep kwam muziek maken, zingen en dansen. De zang ging over de inheemse verhalen. Het duurde best een beetje lang en de zon ging onder dus het werd ook wat frisser. Gelukkig is de temperatuur hier koeler dan de afgelopen dagen.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten