26 september 2021

Rondje Propriano (Bonifacio)

Om 7 uur ging ook vandaag de wekker ook al is zondag. Het weer werkte alleen vanmorgen nog niet mee, even dacht ik dat het regende. Dat zou niet zo mooi zijn want de was hing nog buiten aan de waslijn. Eenmaal gedouched even gekeken of het al droog was, maar helaas nog aardig nat. Hopelijk gaat vandaag de zon weer schijnen zodat het droog is als we terug komen. 
Na het ontbijt maar weer op weg. Het was niet zo zonnig als gisteren maar wel heel benauwd. De temperatuur liep toch al snel op naar 28 graden en dan was het nog geen 10 uur. De weg ging eerst naar Bonifacio. Dit is de meest zuidelijk gelegen havenplaats van Corsica. De stad ligt op een klif. Vanuit de oude stad heb je een mooi uitzicht op de kalkstenen rotsen. Je kunt ook met een boot het water op, maar dit bewaren we voor een andere keer. 
Op het uitzichtspunt zouden we bij helder weer SardiniĆ« kunnen zien liggen, helaas wat regen en bewolking. Eenmaal weer op de motor ging het wat harder regenen, maar nog steeds werd je natter van het zweet dan van de regen. De doorwaai openingen mochten hun werk blijven doen. In Porto-Vecchio de motoren van Gertjan en Judith nog van benzine voorzien en onszelf van beroep voor de lunch. Na Porto-Vecchio werd de route een heel stuk leuker, de lange snelle rechte weg maakte weer plaats voor bochten. Boven de pas kwamen we nog langs een stuwmeer. Er stond niet heel veel water meer, wat deels restte was blubber. 
Het was te vroeg voor de lunch dus nog even een uurtje bochtjes gedraaid. Bij de lunch voor het eerste deze vakantie de stoeltjes erbij gepakt. Gelijk maar even de zelfontspanner gebruikt om een groepsfoto te maken. Hebben we in iedere geval al 1 foto waar we allemaal opstaan met motor. Na de lunch kwamen we op stuk wat wij de eerste dag al hadden gereden. Ook nu was het een mooie pas met geweldig uitzicht.
Eenmaal bij de kust was de warmte ook weer terug. Voor ons hoeft dat 30-50 km/u rijden langs de kust niet echt, je krijgt er geen verkoeling van. Weer wat verder uit de kust en wat slingerweggetjes dan zijn we weer in ons element. Ook hier zijn de uitzichten over de kust weer geweldig, echt van die plaatjes met mooie blauwe baaien. 
Ook nu was het niet helemaal helder. Terug bij het hotel zag het verderop achter de bergen ook goed donker. Ik wilde alleen nog wel zwemmen in de zee, dit is de laatste mogelijkheid morgen gaan we weer naar het Noorden. Pat en ik zijn nog wezen zwemmen, effe lekker afkoelen. Inmiddels wordt het een stuk donkerder of we het vanavond droog houden. Ik denk het van niet! Vandaag eten we weer bij het hotel, we hoeven dus geen kilometers te lopen. 
Morgen de motor weer inpakken en terug naar Bastia voor een paar dagen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten