25 september 2021

Rondje Propriano

De eerste dag van twee dagen rijden vanuit Propriano. Vandaag de lange route langs de rode rotsen. Tot de Harley dealer reden Gertjan en Judith met ons mee, daarna gingen we alleen verder. Bij de Spar onze lunch gekocht zodat we in ieder geval iets te eten hebben. Laat ik mijn portemonnee op mijn motor liggen, dus snel boodschappen doen en kijken of hij er nog ligt. En ja hoor, hij lag nog op mijn zadel. De route ging vandaag een groot deel langs de kust, baaien met geweldig blauw water.
Rond de lunch kwamen we aan bij de rode rotsen. Hier was het rijden van uitzicht naar uitzicht. In een inhammetje lekker zitten lunchen. 
Na de rotsen gingen we weer wat verder de binnenlanden in. De veestapel onderweg is verder uitgebreid met geiten en schapen. De koeien en varkens liepen uiteraard ook nog over of lagen lekker op het warme asfalt te slapen. Op een gegeven moment zagen we een donkere rookwolk boven een berg uitkomen. Dit was een beginnende bosbrand, even later zagen we de vlammen. Even later zagen we een brandweer- en politiewagen die richting de brand reden.
Rond 5 uur waren we weer bij het hotel. Snel de warme kleren uit en nadat we hebben opgeruimd nog een stukje zwemmen. De golfslag was vandaag een stuk meer dan gisteren. Maar toch effe heen en terug langs het strand gezwommen. 
Na het zwemmen snel douchen want vanavond gaan we naar de boulevard om te eten. Dit is iets minder dan twee kilometer lopen van het hotel vandaan. Eenmaal bij de boulevard eerst overal langs gelopen om te kijken wie wat eetbaars had. Uiteindelijk ergens op het terras terecht gekomen en dat is goed uit te houden.
Morgen gaan we weer met zijn vieren op pad. Er is dan geen korte en lange route, dus gezellig weer een dag gezamenlijk rijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten