27 september 2021

Van Propriano naar Bastia

Vandaag verlaten we Propriano en rijden we terug naar Bastia. Het eerste deel gaat over de passen die we de eerste dag reeds hebben gereden. Maar de eerste stop was bij het Casino voor lunch en een nieuwe stekker. Onze stekker heeft kuren en je kan maar beter voorbereid zijn. Het was heerlijk rijden over deze wegen. Boven op de Vaccia nog wat gedronken en als snel kregen we gezelschap van een paar varkens.
Daarna ging de route weer verder tot aan de T1. Dit is een vrij brede weg met veel snelrijdend verkeer. Bij Corte verlieten we de T1 weer om binnendoor verder naar Bastia te rijden. Vandaag rijden we met zijn vieren de lange route. Eenmaal de stad uit hebben we een plekje gezocht voor de lunch. De stoeltje weer opgezocht en ons stokbroodje gegeten. Aan de kant van de weg stonden nog een groot aantal kurk bomen. Deze zijn alleen niet afgesneden. 
Na de lunch reden we een stuk en toen vloog er een beest in Pat zijn helm. Wij dus stoppen en kijken of dat beest wel uit zijn helm was. Twee meter ervoor had ik nog een foto staan maken, dus Gertjan en Judith reden door. Gelukkig heeft hij niet zo'n dikke wang als in Cambodja eraan over gehouden. Daarna maar weer doorrijden, zit meneer een beetje om zich heen te kijken rijdt hij bijna van de weg. Alleen hier gaat de weg heel steil naar beneden, dus geen goed idee... 
Na een tijdje kwamen we Gertjan en Judith weer tegen, de weg iets verderop blijkt afgesloten te zijn. We zetten Pat in voor een andere route. Hij vind een route die ons over de berg moet krijgen. Het eerste deel gaat nog vrij goed, daarna worden de bochtjes wat krapper en op een gegeven moment gaat de weg over in gravel. Dat is voor ons met de offroads nog wel te doen (andere bandjes zouden dan wel handig zijn) maar met de Harleys zijn de bochtjes een drama. Uiteindelijk maar omgekeerd. Op dat punt had Judith het ook helemaal gehad, ik denk dat Pat het maar ter nauwernood overleefd heeft. 
Eenmaal weer terug op de "grotere" weg zijn we via een deels andere route terug gereden naar Corte. 
Vanuit Corte zijn we de T1 weer opgegaan richting Bastia. Voor vandaag hebben we genoeg gereden, op naar het hotel. Iets over 4 kwamen we bij het hotel aan, nadat we eerst de motoren nog vol gegooid hebben. Vanavond maar weer eten in het hotel, voor morgen kunnen we dan nog wel eens iets anders verzinnen. Nog twee dagen rijden op Corsica voor de boeg, dan de nachtboot naar Frankrijk voor de rest van onze vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten