5 oktober 2021

Offday Rencurel

Het uitzicht vanmorgen was weer schitterend. De wekker ging pas om half negen, effe heerlijk uitslapen. De wolken hangen nog wel heel erg laag, maar daarbij had ik nog niet verteld dat we op 1.000m hoogte zitten en bijna op de col.Om 9:00 zaten we aan het ontbijt. Wel luxe als je maar met zijn vieren te gast bent in het hotel, je hoeft nergens op te wachten. Na het ontbijt even aan de slag met de föhn, worden de laarzen wat eerder droog. Om 11:00 de wandelschoenen maar aangetrokken, vandaag nemen we de benenwagen. Een stukje van het hotel kwamen we de eerste col tegen. Daar stonden ook de bordjes voor de wandelroutes. We hebben een rondje uitzicht waarbij het naar de Pas de Follet liepen. Onze gedegen voorbereiding bij de bordjes was van korte duur. Na 30 minuten waren we de route al kwijt. Maar Pat heeft ons weer naar een wandelpad geleid. Het wandelpad was niet overal even goed begaanbaar maar naar boven was in ieder geval beter als het pad naar beneden. Wilde beesten zijn we niet tegen gekomen, met de muzikale begeleiding van Judith rennen ze allemaal hard weg... Boven op de pas maar wat gegeten en gedronken terwijl we van het uitzicht aan het genieten waren. Pat wilde het bordje van de pas nog fotograferen en is dus nog wat verder gelopen. Wel bord gevonden maar geen uitzicht.
Na de pas dachten we over een vrij nieuwe weg terug te lopen. Alleen leek deze weg steeds verder weg te gaan van ons hotel in plaats van er naartoe. Dus maar omgedraaid en terug naar het wandelpad gelopen. In 20 minuten zouden we beneden zijn, dat ging over een stijl pad naar beneden. Af en toe gleden we wat sneller over de stenen of takken, maar uiteindelijk hebben we ons rondje gehaald. Op de col begon het weer zachtjes te regenen, we zijn dus net op tijd terug. Op de kamer maar weer aan de slag met de föhn. Toen ik de herrie zat was, zijn we maar naar beneden gegaan om lekker bij de openhaard een boek te lezen en een bakkie thee te drinken. 
Na de thee kwamen de halve liters bier. We zaten met zijn drieën verdiept in onze boeken, alleen Gertjan verveelde zich. We kregen dus alle swedish kok fragmenten van de Muppets te horen, ook wel weer een keer leuk... Het avondeten bestond vandaag uit raclette (en dat voor mensen die niet van kaas houden). Het was weer eens wat anders. Als toetje een lekker chocoladecakeje. Ben benieuwd wat de chef voor morgen in petto heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten