27 augustus 2022

Aix les Bains naar Autrans

Vandaag weer een rit van ongeveer 227 km voor de boeg. Na het opladen van de bagage nog effe lekker buiten op het dakterras ontbeten. Het is vanmorgen nog wel bewolkt maar de zon breekt zo af en toe al door. Voor we echt oppad gaan, stoppen we bij de bakker. Deze keer maar gelijk wat te eten halen, voor je het weet kom je niks meer tegen als je het nodig hebt. Gezien de lagere temperatuur kan het brood wat langer in de tas zitten. 
De route begon vandaag met de eerste col in de wolken. Gelukkig was de mist niet zo dik zodat je niks zag maar met je zonnebril op zie je toch minder. Halverwege de ochtend begon het wat op te klaren, rond sommige bergtoppen hing nog wel wat bewolking maar minder als vanmorgen. De eerste omleiding ging ook gelijk goed, we gaan het echt nog leren. 
Op de Col de Porte stond vanalles op de grond getekend. Ik dus een extra rondje op het kompas om alles te lezen. Pat verklaarde me voor de verandering weer is voor gek.. De route ging vandaag over verschillende colletjes met mooie uitzichten en lekkere kronkel weggetjes.
Tegen het eind kwamen we door een paar Gorges, die gaan we de komende dagen nog vaker zien. Al met al weer een hele mooie route. Ik moet wel eerlijk zeggen, dat met een zonnetje in de Vercors rijden beter is als zeiknat en koud.
Na de verfrissende douche nog even het dorp in gegaan. Door het mooie weer en weekend was het best druk bij de rodelbaan, vandaag maar overgeslagen. Er is hier zat te doen.
Eenmaal weer bij het hotel heeft Pat zijn crashbar nog omgedraaid. Nu kan hij weer naar alle lust hard remmen. 
Vanavond eten we in het hotel, morgen en maandag moeten we in het dorp op zoek naar een restaurant. Dat zien we morgen dan wel weer. We blijven hier de komende 5 nachten. 

Hotel La Buffe - Autrans
Afstand: 232 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten