28 augustus 2022

Dagroute Vercors-Noord

Vandaag de eerste van de vier dagroutes gedaan. We zijn begonnen met de langste, nu is het nog mooi weer. Na het ontbijt, dit is pas vanaf 8 uur dus lekker relaxed, zijn we naar de bakker in het dorp gereden. Hier hebben we onze lunch gehaald, voor de zondag geeft dat een goed gevoel. Eenmaal onderweg reden we al snel de eerste Gorge in, geweldige uitzichten. 
Op een gegeven moment reden we wel door heel veel dorpjes. Dit geeft ook wel een leuk uitzicht maar doordat dit gepaard gaat met heuveltjes en stoplichten, is het toch minder. Vandaag maar 1 omleiding en deze was makkelijk te omzeilen, ach bordjes in het Frans kunnen we helaas niet lezen. We reden vandaag een groot gedeelte door het park "de Chartreuse". Kleine stukjes die we gisteren ook hebben gereden, maar met uitzicht is het toch mooier. Er bleek gewoon een heel groot meer te liggen, gisteren waren dit alleen grijze wolken. 
Op de col de l'epine onze lunch gegeten. Hier waren we gisteren ook langs gekomen, op de uitzichtpunten was nu gelukkig wel wat te zien. Heeft toch wel iets meer 
Na de lunch weer snel door, de route is toch zo'n 8 uur. De geschatte aankomsttijd bleef een beetje rond 18:00. Bij de laatste benzinepomp nog even de tanken vol gegooid. Bij ons in het dorp betaal je de hoofdprijs, dus maar onderweg voor iets minder volgooien. Het laatste stuk was weer erg mooi rijden met voor de verandering wat extra gravillons. In het Nederlands vertaald: een hoop van die kut steentjes. Iets over zes kwamen we bij het hotel aan, de motoren op slot gezet en op naar een lekkere verkoelende douche. De temperatuur lag vandaag tussen de 14 en 32, waarbij het laatste vooral in het dal voorkwam. 
Na het douchen zijn we op zoek gegaan naar een restaurant. We zijn uitgekomen bij La Chalet Suisse. Hier hebben we een heerlijke flammkuchen en spies met vlees op.
Afstand: 342 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten