29 augustus 2022

Dagtour Vercors Zuid-west

Vandaag de route door de Vercors in de richting Zuid-west. In totaal kwamen we vandaag 10 col's tegen. Alle bordjes gezien, de ene wat duidelijker dan de andere maar alle gespot. 
Het eerste deel van de route ging van de ene stad naar de andere, hierbij is de Laan der verenigde stoplichten in Dordt niet te vergelijken. Wat duurde dat lang zeg en was ook behoorlijk saai. Maar na dit deel kwam het betere werk, heerlijk bochtjes draaien en mooie uitzichten. 
Bij de Intermarche onze lunch en wat lekkers voor onderweg gescoord. Dan hoeven we daarvoor niet meer te stoppen (ja daar zijn al die steden dan wel weer goed voor). Het was vandaag weer heerlijk genieten met af en toe weer wat kut steentjes en ontbrekende wegmarkering. Uiteindelijk bijna aan het eind van de dag toch nog een omleiding gehad, ook die weer overleefd. Met de motor was hij goed te doen, maar met de camper had ik toch wat moeite gehad met de bochtjes en de breedte van de weg. Maar gelukkig hadden we die niet bij. 
Het laatste stuk ging nog door een Gorges, dit is toch wel heerlijk rijden. Iets over zes waren we terug bij het hotel. Effe lekker een douche gepakt om wat af te koelen, de temperatuur varieerde vandaag van 10 graden in de ochtend tot 31 in de middag. Rond 19:00 op zoek naar een restaurant om wat te eten. Het eerste restaurant was vol, dus op naar de volgende. Deze is aan het begin van het dorp, ook nog wat stappen gezet vandaag. Eenmaal daar aangekomen was er geen vlees maar wel andere gerechten zoals pizza. Voor ons dus twee Calzone du Royan (dacht die man dat we gingen delen, echt niet gewoon twee pizza's), lekker met Blue du Vercors (een streek kaas). Na het eten weer terug gelopen, hebben we gelijk onze beweging voor vandaag gehad.
Afstand: 336 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten