30 augustus 2022

Wandelen rond Autrans

Vandaag even geen motorrijden. De weersvoorspelling voor de middag is regen en onweer, dus het rondje daarop aanpassen is bijna niet te doen. Dus hebben we besloten om maar te gaan wandelen. Rond Autrans liggen een aantal kortere wandelingen die eventueel aan elkaar te knopen zijn. De eerste wandeling ging naar de Cascade. Helaas doet het warme weer wat met de hoeveelheid water, het kletterde niet echt. Nog wat dichterbij geklommen maar ook daar was het nog een miezerig waterloop je.
Na de Cascade ging de wandeling nog verder door het bos. We zouden hem nog kunnen verlengen volgens het plaatje, alleen wisten we dan niet precies waar we uitkwamen. Dus toch maar op de terugweg gegaan. De temperatuur liep inmiddels wel weer op, van het te verwachten slechte weer was nog weinig te zien. Rond half twaalf waren we weer in het dorp, daar bij de supermarkt wat te eten gehaald. De eerste 6 kilometer zaten erop, dus er kon nog wel een wandeling bij. 
De volgende wandeling zou iets meer als 4 kilometer zijn. Dus weer oppad. Net onderweg kwamen we erachter dat we hem achterstevoren liepen. Moet kunnen dachten we...
Nou dat ging dus niet helemaal goed. Uiteindelijk wel weer op de route gekomen maar met wat extra kilometers. Uiteindelijk hebben we iets meer dan 12 kilometer gelopen vandaag. 
Weer terug in het hotel maar even onze voetjes laten rusten. Na een bakkie thee en de eerste kleine regenbui wilde ik nog met de rodelbaan. Na de eerste wandeling was hij nog niet open maar nu kwamen er karretjes naar beneden. Op naar de rodelbaan voor een ritje op snelheid naar benee. Na de rit een ijsje gehaald bij de bakker en voor de eerste zware regenbui weer binnen. Rond 17:00 kwamen de eerste wolken het dal binnen, werd het donker en kwam de regen met het onweer. Voor ons dal hadden we het dus waarschijnlijk wel gered met ons motorritje maar onderweg geen idee.
Morgen maar de laatste rondrit in de Vercors, vanaf donderdag gaan we weer op huis aan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten