31 augustus 2022

Dagtour Vercors Zuid-oost

Vandaag een dag in en uit de wolken met af en toe ook nog wat zon. Vanmorgen vroeg zagen we de wolken zo bij ons het dal in komen, even vroegen we ons af of het weer toch niet zo best zou worden. De hotel eigenaar had gezegd dat het zonnig zou worden, daar vertrouwen we maar op. Eenmaal onderweg reden we af en toe door wat lichte wolken, maar het viel nog alles mee. Totdat we op de D76 kwamen, de weg van de beroemde foto, hier reden we echt in de wolken. Onze foto's hebben dus wat minder blauwe lucht...
Voor sommige foto's moesten we even wachten totdat de wolk voorbij was.
Na de D76 kwamen we bij de Col du Rousset, ook hier veel laag hangende bewolking aan de ene kant van de tunnel. Maar een mooie heldere lucht aan de andere kant. Enige nadeel aan die kant was de harde wind die er stond. Nog net niet als op de Mont-Ventoux vorig jaar, maar je handschoenen moest je wel vasthouden met het maken van een foto. 
Nadat we iets waren afgedaald en het een aangenamere temperatuur was, hebben we nog wat gedronken. Het uitzicht was hierbij schitterend. Ik had me wel weer lekker scheef op het grind geparkeerd, dus moest wat moeite doen om weg te komen. Maar met het iets lagere zadel is het allemaal veel beter te handelen. Eenmaal weer op weg reden we wat langer in de aangenamere temperaturen. Als we boven de 1.100m kwamen dan reden we in de wolken, de temperatuur daalde dan gelijk. Ook vandaag hebben we weer een aantal colletjes aan onze lijst kunnen toevoegen. Maar bij één hebben we het bord niet gevonden, valt dus reuze mee. 
Iets voor twaalf in een klein dorpje nog een buurtsuper gevonden. Hier een stokbrood met beleg gehaald om vervolgens bij een brug over een riviertje op te eten. Ik ben nog naar het water gelopen om wat foto's te maken, maar ook dit stroomde niet echt spectaculair.
Tegen het einde van de route reden we nog langs een onwijs blauw stuwmeer. Er hing een hangbrug overheen maar die hebben we voor een andere keer gelaten. Ooit komen we hier terug met de camper, er zijn ontzettend veel wandelpaden dus volop genieten op een andere manier. 
Iets over vijf waren we weer thuis. Ook vandaag weer genoten van geweldige bochten en uitzichten. Morgen op naar het volgende hotel, dan begint onze terugreis.

Afstand: 285km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten