1 september 2022

Van Autrans naar Mouthier-Haute-Pierre

Weer op de terugweg naar Nederland. Maar eerst nog wat genieten van de bochtige wegen. We begonnen vandaag met 9 graden, dat was niet heel erg warm. In de loop van de dag hebben we wel de 26 graden nog aangetikt. Voor mij dus nog steeds zomerhandschoenen en tshirt met korte mouwen. 
Voor we echt onderweg gingen bij een grote supermarkt maar boodschappen gedaan. In een grote supermarkt moet je dat niet snel willen doen. Ten eerste staat niks echt heel logisch naar mijn idee. Bij het brood maar twee pizza broodjes en eclairs genomen en door naar de kassa. Ze hadden een zelfscan, ik dacht snel te zijn. Dus niet want dat moet met een card van de supermarkt, op naar naar de gewone kassa. Na een half uur eindelijk weer buiten, volgende keer maar een iets kleinere uitkiezen.
De colletjes van vanmorgen hadden we allemaal al een keer (of meer) gereden in de afgelopen dagen. Maar dit keer reden we een andere kant op dus ook dan leek het net een nieuwe route. Op een ons bekende col vergat Pat rechtsaf te slaan, ik redde het nog net. Dus opeens reed ik weer is een stukje voorop. Dit stukje was weer nieuw en kwam op een ander punt boven het meer bij Aix-les-Bains uit. 
Eenmaal over de col met uitzicht op het meer maar een lunchplek gezocht. Na de lunch was het een stuk nieuwe route en een stuk van de heenweg. We reden door de Jura. Hier had je geweldige vergezichten. 
Bijna aan het einde nog een omleiding, hierdoor miste we een heel groot meer. Op de heenweg hadden we hier wel langs gereden, dus helemaal gemist hebben we het niet. Iets voor zes reden we de kloof naar ons hotel in. Nog wat foto stop momenten genomen voor we bij het hotel aankwamen. Het is een mooie kloof om doorheen te rijden. Vanuit onze kamer hebben we hier ook zicht op. Na onze motoren neergezet te hebben nog even de ketting gesmeerd. Het smeer systeem is best handig maar dan moet je aan het touwtje trekken voordat je op de plaats van bestemming aan komt. Morgen weer een kans om het niet te vergeten.
Het hotel waar we zitten is wat ouderwets maar daarentegen is het eten voortreffelijk.
uitzicht vanaf ons balkon

Afstand: 368km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten