2 september 2022

Van Mouthier-Haute-Pierre naar Bahlingen am Kaiserstuhl

Vandaag weer een stukje dichterbij huis. De route ging van de Jura via de Vogezen naar het Schwarzwald. Ja we zitten vanavond in Duitsland. 
In de eerste 15 kilometer vergat Pat al een afslag. Hij was zo druk aan het pesten van een auto die ons eerder ingehaald had. Dat hij te laat in de gaten had dat we de hoek om moesten. Hij moest ergens keren want ik had de afslag wel genomen. Even laten nemen we een bocht en beide slippen we. Er lag een laagje zwart gravillons, dit hadden we beide niet gezien. De rest van de route ging dan weer over hoogland, dan weer door een kloof. De temperatuur was in de schaduw best wel koud, zo rond de 12 graden. Aan de zonkant van de berg was het iedere keer veel aangenamer. Rond 10:00 vonden we eindelijk een bakker. Daar eclairs en broodjes gehaald. Dit keer exotic eclairs, weer is wat anders.
Rond de lunch kwamen we bij de Grand Ballon, beneden nog even gelunched en daarna naar boven gereden. Deze route reden we deels op de heenweg ook. Het blijft mooi rijden, de bochten en vergezichten zijn heerlijk. We hebben dus vandaag weer nieuwe stukken en voor ons bekende stukken. Voor nu denk ik dat we Frankrijk wel weer even gehad hebben met de motor, er zijn nog meer landen in Europa te ontdekken. 
We reden nog door leuke kleurige dorpjes. Hoe dichter bij Duitsland des te meer vakwerkhuizen je ook weer zag. Het laatste stukje van vandaag reden we tussen de druiven door. Ze zijn al hard aan het oogsten. Vanavond weer een biertje ipv de wijn van de afgelopen week. Morgen weer door naar een volgend stukje Duitsland.

Hotel: Landgasthof zum Lamm - Bahlingen am Kaiserstuhl 
Afstand: 308km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten