15 maart 2023

Door de bergen naar Hà Giang

Vanmorgen ontbijten met pannenkoeken en broodje ei. Weer eens wat anders als alleen ei. Helaas was er vandaag weer laaghangende bewolking. De temperatuur is wel beter. We rijden vandaag door de bergen over smalle paadjes. Het zijn hele leuke slinger paadjes. Ergens langs de weg zijn we nog gestopt in een dorpje. Daar mochten we binnen kijken bij de bewoners. Dit laten we eigenlijk altijd wel aan ons voorbij gaan, bij ons thuis willen we ook niet continue vreemden over de vloer.Na de koffiestop reden we langs de rivier richting de lunch plek. Bij de eerste hangbrug ging het grootste deel een offroad pad op. Wij reden met zijn vieren alvast door naar de lunch plek. Onderweg nog wel over de tweede hangbrug heen en weer gereden. Eenmaal aan de andere kant van de hangbrug, moesten we de motor keren. De weg was niet al te breed, dus maar keren over de standaard. Na mijn motor ook de motor van Judith nog even gekeerd. Maar eerst effe wat foto's maken. Is Judith opgestapt, krijgt ze de motor niet overeind. Ik weer van mijn motor, Judith recht gezet en weer op mijn motor. Daarna door naar de lunch. Eenmaal daar aangekomen bleek het restaurant er niet meer. Ergens in de stad een ander restaurant gevonden. 
Even later kwamen de offroad rijders binnen, de weg was weer weinig offroad maar ze hadden wel een geweldig uitzicht gehad.
Langs de route waren nog mooie watervallen. De weg na de lunch was een leuk weggetje door de bergdorpen. Af en toe was er asfalt en soms een heleboel stenen. Dit was meer offroad dan de andere weg. Het was wel geweldig rijden. Onderweg nog een cola stop. En daarna weer lekker door stuiteren.
Doordat het begin van de weg verbetert is, kwamen we nog voor het donker binnen. Het laatste deel van de route ging over een soort van snelweg. De weg was niet zo druk als die naar Saigon maar ook hier rijden ze als gekken. Onderweg nog gestopt bij een begraafplaats.In de stad de motoren volgetankt en daarna doorgereden naar het resort. We zitten buiten de stad aan de rivier met een kamer aan het water. Er is zelfs een buitenbadje, zit alleen geen water in.Zwemmen sla ik hier maar even over, ziet een beetje groen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten