16 maart 2023

Door de wolken naar Meo Vac

Om vijf uur begon het vanmorgen heel hard te regenen. Op het moment dat de wekker ging, regende het nog steeds. Er werd besloten om een uur later te vertrekken. Toch maar om zeven uur gaan ontbijten, waren toch al wakker. Omdat we van de week al een keer nat geregend waren, zijn er vanmorgen plastic overschoenen gehaald. Voor wie wil dus geen natte voeten vandaag. Ik sla over, vertrouw liever op mijn eigen schoenen op de stepjes. Wel de regenpakken aan om droog te blijven. 
Vandaag gaat Robert voorrijden en alles regelen, beginnend met de briefing. Het was gelukkig wel droog toen we gingen rijden. Binnen een half uur ging Gertjan onderuit. In een bocht gleed Judith weg, zij herstelde zich en reed vrolijk verder. Gertjan schrok hiervan en gleed onderuit. Gelukkig alleen zijn ego beschadigd en na wat reparatie aan zijn motor kon hij weer door. Door de laaghangende bewolking was het mystiek.We slingerde heerlijk door de bergen. Door het natte wegdek wel wat voorzichtiger als normaal. Doordat we later waren weggegaan, was de koffiestop gelijk met de stop bij een weverij. Bij de weverij maken ze het garen zelf en daarna verwerken ze dit in stof. Na de weverij slingerde we verder door de bergen. Zo af en toe effe stoppen voor een foto, verder lekker rijden. Inmiddels was het wel  weer wat gaan regenen. Dit maakte dat we weer een pas door de wolken reden. 
Eenmaal bij de lunch aangekomen, was het gelukkig weer droog. Voor de zekerheid wel het regenpak aangehouden. Nadat we bij lunch wegreden, reden we langs een mobiele flitser. Helaas werden er van onze groep 5 geflitst. Ik was er één van. Mijn eerste boete voor te hard rijden heb ik dus binnen. Kost me 500.000 VND of te wel € 20,-. Verhoudingsgewijs dus best een hoop geld, we reden max. 63 waar we 50 mochten.Na het oponthoud gingen we weer verder. De weg die we rijden lijkt een beetje op de Stelvio van Vietnam. Er rijden heel veel toeristen op brommers wat de weg heel druk maakt. Onderweg nog een tussenstop gemaakt bij het paleis van de koning. Het was geen koning van pracht en praal, maar wel leuk om gezien te hebben. Na het paleis reden we door naar de koffiestop. Hierna zou het zonnig worden, dit is helaas niet gelukt. De route was wel schitterend met hele mooie vergezichten. Ook hier reden veel toeristen op brommers in de weg. 
Rond vijf uur kwamen we aan bij het hotel. Snel de tassen op de kamer gezet en aan de overkant van de straat een biertje gedronken. Voor het douchen nog een rondje over de markt gelopen, blijft leuk om te zien wat er hier aan groente en fruit verkocht wordt. Vlees en vis blijft toch een uitdaging zoals dat hier open en bloot wordt verhandeld. Om zeven uur was het weer etenstijd. Na het eten nog even in de bar gezeten aan de overkant van de straat. Totdat de karaoke begon, wat een takke herrie is dat zeg. Zelfs op de kamer hoor je het nog, hopelijk stoppen ze niet al te laat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten