17 maart 2023

Overnachten in natuurpark Ba Be

Vanmorgen was het nog wat bewolkt. Na het ontbijt in de bar aan de overkant gegeten te hebben, zijn we op weg gegaan. De route begon met een single track door de bushbush. Af en toe was het lekker glijden door de blubber, maar het was wel een schitterend pad.
Hierna reden we door over het asfalt naar de koffiestop. Inmiddels was de zon gaan schijnen en konden er wat laagjes uit. Gelijk ook mijn tshirt met lange mouwen vervangen door één met korte mouwen. Wat een verademing weer een keer warm weer.Na de koffie kon je offroad rijden of over de weg verder. Wij zijn met zijn vieren over de weg gereden. De omgeving is echt geweldig. Onderweg nog wel effe gestopt voor foto's.De eigenlijke lunchplek zag er niet zo gezellig uit. Terwijl over de markt liepen, is er maar een andere plek gezocht. Het was geen hele grote markt, maar ze verkochten van alles. Na de lunch moesten we nog het grootste gedeelte van de route rijden. In totaal is het vandaag ongeveer 200km. We vervolgden de route over een pad wat ze vergeten waren te asfalteren. Het was weer lekker stuiteren van links naar rechts. Soms een beetje glibberig door de regen van de afgelopen dagen. Ook hier was de omgeving geweldig om te rijden. Voor mijn duim is dit stuiteren wat minder, morgen nog een dag en dan gaan we relaxen. 
Na de laatste stop was het nog ongeveer 50km. Het laatste deel legden we af met een bootje. De motoren en wijzelf gingen in de boot. Maar eerst de motor nog de trap af rijden om bij de boot te komen. Eenmaal aan de andere kant nog even de motor van de boot af rijden. Weer wat punten om van mijn lijstje af te strepen. We hadden wel de lastige route genomen, over de weg kon je er ook gewoon komen. Vanavond slapen we in een Homestay. Voorheen sliep je met zijn allen op een zolder, tegenwoordig hebben ze kamertjes. Morgen de laatste dag rijden. Benieuwd hoe druk het dit keer in Hanoi is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten