18 maart 2023

Glibberen en glijden naar Hanoi

Het ontbijt in de Homestay is minimaal. Ze kunnen er geen brood, dus iedereen krijgt een pannekoek. Naast de pannekoek is er nog een gefrituurde banaan. Geen uitgebreid ontbijt dus. Vandaag de laatste rijdag terug naar Hanoi. De temperatuur is niet slecht maar er hangt wel bewolking. 
Het eerste deel van de route ging door de heuvels en hoe dichter bij Hanoi daar begonnen de voorsteden. In de heuvels miezerde een beetje en waren de wegen nat. Dit maakte dat je goed op moest letten, de wegen zijn dan spekglad. Op het eerste deel waren ze ook nog bezig aan de weg. Hier werd het rijden door en over de rode klei. Ik zag er niet meer uit na dit stuk, overal dikke klodders klei.De lunch was improviseren omdat we rond 12 uur op een ander punt waren. Door de spekgladde weg hadden we nog een valpartij en er was een kapotte motor, dit had tot wat vertraging geleid. In plaats van rijst en toebehoren werd het soep. Ook weer is lekker.Na de lunch gingen we de weg naar Hanoi op. Dit is ongeveer 83 km aan voorsteden. Heel erg druk was het niet, maar wel continue opletten voor brommers en overig verkeer. En er stonden weer stoplichten, moest je weer stoppen voor rood... In Hanoi nog een leuk stukje langs een spoorbrug gereden. Je rijdt daar precies aan de tegenovergestelde kant, is heel vreemd om zo te rijden. 
Rond half vijf waren we terug bij het verhuurbedrijf. Daarna terug gelopen naar het hotel. Na de tassen te hebben uitgeladen, hebben we afscheid genomen van de monteur en chauffeur.
Vanavond nog met zijn alle eten en dan gaan we morgen met een groot deel van de groep naar Haling bay. We gaan nu in de relax stand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten